top of page

lör 07 maj

|

Offroadskolan

Bushwhacking - det ultimata offroadäventyret!

Har du alltid velat ta dig fram genom bushen med en 4x4? Nu har du chansen! Offroadskolan ska röja ett gammalt offroadspår som vi inte kört på i flera år, och du har möjligheten att vara med. Det är fyllt med vatten, lera, buskar och träd, men vi ska ta oss fram!

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Bushwhacking - det ultimata offroadäventyret!
Bushwhacking - det ultimata offroadäventyret!

Tid och plats

07 maj 2022 10:00 – 16:00

Offroadskolan, Hölerödsvägen 232-18, 275 72 Lövestad

Om evenemanget

Har du alltid velat slå dig fram genom bushen med din 4x4? Sitter du hemma på natten och smygtittar på YouTube när folk tar sig fram genom otrolig terräng och längtar efter att få göra samma äventyr? Du kan sluta längta för nu har du äntligen chansen att vara med på ett fantastiskt offroadäventyr!

Offroadskolan ska röja ett gammalt spår som vi inte kört på i flera år, och du har möjligheten att vara med. Det är numera fyllt med vatten, lera, stenar och träd. Spåret är nästan 200m, men vi kommer att ta oss fram!

Som del i denna röjning kommer vi gå igenom lossdragning, planering av spårläggning, körteknik i rådande förhållande, När spåret är färdigt kommer det vara ett mellansvårt till svårt spår beroende på väderförhållanden. Tidigare har det bara körts på sommaren när det är torrt, men i framtiden kommer vi använda det året runt.

Vi kommer röja spåret enbart med handverktyg. Här är det såg, grensax, spade, spett som gäller. Inget fusk med motorsågar eller röjsågar =D.

Vi kommer att naturligtvis använda Offroadskolans egna bilar men som vanligt kan du följa med i din egen bil om du vågar. Användning av egen bil sker absolut på egen risk! Max 2 extra bilar. Kontakta oss innan du bokar med egen bil.

Obs! Denna aktivitet innebär tunga drag och lyft, leriga och våta förhållande, fastkörning och mycket roligt. Ta på dig ordentliga kläder och ha med eventuellt byte efter väder. Handskar / vantar och stövlar är starkt rekommenderade.

Längd: ca. 5-7 timmar

Förkunskap: Grundkurs i terrängkörning

Körkortskrav: Nej

Max 6 deltagare, min 3

Egen bil behöver ha:

- Minst 29" AT-däck

-Lossdragningspunkter fram och bak

- Inga lågt hängande delar under

Plus på egen bil:

- Vinsch på din bil (ingen stålwire tack!)

- Underredesskydd

- MT-däck

- Sätesöverdrag

Dela detta evenemang

bottom of page